"Több próbálkozás után itt találtam rá a nekem leginkább megfelelő módszerre. Sérülésmentes, biztonságos gyakorlás, ami figyelembe veszi a civillizált életmód jellemző problémáit, az egyéni adottságokat, sérüléseket és az ember pillanatnyi állapotát is, ugyanakkor a változatosan felépített sorozatok és a folyamatos mozgás miatt igazán szórakoztató. Kati instrukciói tökéletesen érthetően átadják a Synergy elveit.
A hely sajátossága az egyszerűsége, de az órák bármilyen kényelmetlenséget feledtetnek. Számomra előny, hogy teljesen hiányoznak a jógához általában társuló sztereotípiák. Emellett mindig oldott a hangulat, ideális a létszám.
Bónusz: a legjobb zenék a városban!"

-- Ági

"Annak ajánlom a synergy jógát, akinek a hatha túl lassú, az ashtanga pedig túl megerőltető. A synergy elsőre, kívülről modorosnak tűnhet: vannak benne kifejezetten táncos elemek és furcsa csukló és hát görbítések. Először emiatt idegenkedtem tőle, de aztán pont ezek miatt szerettem meg: a test minden kis részére figyel ez a jóga és az ellenkező irányú hajlítások nagyon jót tesznek egy merev hátnak vagy egy érzékeny, gyenge csuklónak. Én pl. évekig úgy ashtangáztam, hogy nem tudtam chaturangát csinálni, csak ökölbe szorított kézzel, annyira fájt a csuklóm. A synergy-ben megtanult fő szabályok (farokcsont mindig lefele, lapocka széthúz), a megfelelő kéztartás és a rengeteg csukló-hajlítás megoldotta ezt a problémámat.
Ez egy elég dinamikus jóga, általában elektronikus zenére csináljuk, és nincs semmilyen szöveg, vagy elmélet mellé téve - mindenki arra használja, amire akarja. Én már függő vagyok: csak akkor érzem jól magam a bőrömben, ha minimum másnaponta végigcsinálom az aktuális sorozatot.
Nagyon tetszik, hogy sokkal több féle pozíció van benne, mint az ashtangában, és az is, hogy rengeteg az egyensúlyozás, ami szerintem jót tesz az ember idegeinek is.
Szeretem benne azt is, hogy tíz hetente picit megváltozik a sorozat, így nem válik unalmassá, mindig jön valami más. A legfontosabb pedig, hogy nem cél a teljesítmény, mindenki csak azt és úgy csinálja, ami és ahogy jól esik. Ezt képviseli Katus, akinek a hajnali óráira járok kitartóan és lelkesen évek óta."

-- Eszter

"Nagyon fázós vagyok. 35 fokos melegben is szoktam magammal vinni pulóvert, nehogy aztán hideg legyen nekem. Katiéknál a pincében télen néha 9-10 fokról indulunk reggel 1/4 8kor. Aztán mégis nagyon jó ott jógázni! (És persze 3/4 8-ra már elérjük a 18-20 fokot is!)"

-- Kati

"Jó sok év karate és egyéb izületpróbáló mozgás után, kb. négy éve jöttem le először jógát gyakorolni. Gondolom, elég vicces lehettem, egy ötvenéves pali, zömök, kötött, hát, nem a közvélekedés szerinti jóga alkat. De senki nem nevetett rajtam, sőt egy pillanatig sem éreztem, hogy ne lennék idevaló. Persze, oktatófilmet ma sem velem forgatnának és bőven van olyan pózom, amit megközelítőleg sem hasonlít az eredetihez, ám ez senkit sem zavar, engem sem. Jól érzem magam és ez a legfontosabb. Ehhez persze nem csak maga a jóga szükséges, az is nagyon fontos, hogy kitől tanulunk. Kezdetben Szabi és Orsi tanított bennünket (abban az időben a 16 éves fiam is járt velem), majd Kati, a 'Mester' óráit látogattam. És jövök a mai napig, amikor csak tudok. Kati egyébként fantasztikusan jógázik és káprázatos ember!
A nyári órák pedig a szentbékállai Pegazusban a balatoni nyár elengedhetetlen tartozékai, ott számos alkalommal nyert bizonyítást az, hogy a jóga a másnaposságra is jó...
Ha valamit akarok találni, ami nem pozitiv ebben a tündérmesében, az a zene! Sokszor nem ide való (elektronikus rap, vagy valami ilyesmi) és túl hangos is. De hát, az élet ilyen, jin és jang, jó és rossz stb.
Gyertek!
(azért ne sokan, hogy kényelmesen elférjünk)"

-- Tibor

Yoga Synergy Online Teacher Training and Education Yoga Synergy Online Teacher Training and Education